Mediji: Promocija srpskog izdanja biografije kraljice Elizabete II

24. februar 2014. godine

 

Knjiga “Kraljica Elizabeta – život savremenog monarha” autorke Njujork Tajms bestselera, Sali Bedel Smit, u originalu je objavljena u čast kraljičinog Dijamantskog jubileja.

slika1

Otpravnik poslova u Srbiji, Dejvid Mekfarlan, Uroš Balov, osnivač i direktor Izdavačke kuće “Albion Books” i Ivan Cvejić, glavni urednik Novinske agencije “Beta”, obratili su se gostima, među kojima su bili ugledni novinari i urednici, istoričari i anglofili, javne ličnosti i članovi srpsko-britanske zajednice. Mekfarlan je pohvalno govorio o ovoj veoma zanimljivoj biografiji, ali je i podelio svoje impresije sa profesionalnih susreta sa Elizabetom Drugom.

Direktor “Albion Books-a” je govorio o razlozima za objavljivanje biografije ove “globalne ikone” u godini kada se približavamo mogućnosti da postane britanski monarh sa najdužom vladavinom. Cvejić je izneo kratak pregled nekih od najzanimljivijih detalja knjige o životu Njenog veličanstva, kao i o njenom značaju u kontekstu globalnih dešavanja.

slika2

Njima se pridružila i srpsko-britanska glumica Ana Sofrenović, koja je čitala izabrane odlomke, koji su predstavili Elizabetino obrazovanje, ceremoniju krunisanja, kao i na koji način ispunjava svoje profesionalne obaveze u ulozi šefa države.

Na prijemu koji je usledio posle predstavljanja knjige, kamerni kvartet je svirao Hajdnov Londonski trio i druge britanske teme.

 

Izvor: Britanska ambasada Beograd

Share Button