Akcija!

Ivan Radovanović “Isak Deus i njegovi izveštaji iz prašine”

Cena: 880,00 RSD 780,00 RSD

Kategorija:
Share Button

Opis Proizvoda

Iza ne tako atraktivnog naslova ove knjige, osim za one koji se ne dosete izvornog značenja reči Isak (Smešni) i Deus (Bog), nalazi se atraktivan roman složene fabule kroz koju nas vode neobično numerisana i duhovito imenovana poglavlja. (Humor je jedna od karakteristika ovog dela.)

U potrazi za svojim, ispostaviće se, drugim ja, glavni junak se kreće od osvita civilizacije do naših dana, zahvaljujući tome što je osuđen/nagrađen (nepotrebno precrtati) na večni život. Na tom putu prate ga Danil Harms i Ludvig Vitgenštajn, što nedvosmisleno određuje i poetiku autora.
Dragan Inđić

„ISAK DEUS i njegovi IZVEŠTAJI IZ PRAŠINE” je jedna od onih knjiga koje se čitaju više puta. Suzan Zontag veli da su jedino takve uopšte i vredne čitanja. Ako iskustvo ovog čitaoca ima u tom smislu neku težinu i indikaciju za buduće čitaoce, prvi put se čita brzo, sve po redu, kao roman. A drugi put, i kasnije, može i skoro nasumice, otvoriš knjigu uz početak ili uz kraj ili iz sredine, pa pročitaš dva-tri poglavlja.
Muharem Bazdulj

Ivan Radovanović je bio novinar i urednik listovima „Politika”, „Borba”, „Vreme”, „Dnevni telegraf”, „Evropljanin”, osnivač i vlasnik dnevnika „Borba”, kao i urednik informativnog programa BK televizije.
Do sada je objavio knjige: Ništa (Stubovi kulture), Kratka istorija života u mrtvom gradu (Stubovi kulture), 5. oktobar 24 časa prevrata (Medija centar), Dubrovnik (Publisher).
Živi u Beogradu, oženjen je i ima petoro dece.

Karakteristike:
ISBN: 978-86-89237-47-4
Format: 14,5 x 21 cm
Broj strana: 312
Povez: mek
Pismo: latinica
Godina izdanja: 2020.
Izdavač: Albion Books
Žanr: roman