Fredi Merkjuri – život, smrt i zaveštanje – NOVO!!!

Cena: 999,00 RSD

Da li znate da je Fredi bio u vezi sa još jednom ženom (pored čuvene Mary koju ste gledali u filmu)…?

Zbog čega su se Majkl Džekson i Fredi Merkjuri posvađali i obustavili saradnju na zajedničkim pesmama?

Kako je odabrano ime za čuvenu pesmu Innuendo i zašto se u pesmi čuje flamenko gitara iako nije planirano?

Pročitajte sve ovo + još mnogo zanimljivih činjenica koje NISU PREDSTAVLJENE U FILMU, a mnoge se ne mogu naći čak ni na internetu.

Specijalno za ovu knjigu intervjuisani su Fredijevi najbliži prijatelji i obelodanjene su informacije koje ne znaju čak ni najveći fanovi grupe Queen.

Uz knjigu dobijate i foto-blok na 16 strana koji se sastoji od 39 do sada neobjavljenih fotografija Fredija Merkjurija, u boji!

Najbrži način da dođete do knjige je da je odmah poručite preko sajta – stiže na vašu adresu do sutra uveče! (ako možete da izdržite do tad)

Kliknite na dugme DODATI U KORPU a nakon što pročitate pišite nam na društvenim mrežama šta vas je najviše iznenadilo u knjizi.

Uživajte u čitanju – nama je trebalo samo jedan dan da završimo koliko je dobra 😊

Karakteristike
Format: 17×24 cm
Broj strana: 372
Povez: mek
Ilustracije: 39 fotografija smeštenih u foto-bloku na 16 strana
 …
Kategorija:
Share Button

Opis Proizvoda

Knjiga Somebody to Love je sveobuhvatna biografija Fredija Merkjurija, rok zvezde čije pesme se pevaju i danas, i čiju ličnost mnogi pokušavaju da „dešifruju”. Autori Mark Lengtorn i Met Ričards vode vas u decenije popa i roka, koje su obeležili Kvin (Queen) i Fredi. Predstavljajući razvoj i uspon Kvina i jednog od najvećih rok frontmena ikada, biografi predočavaju i duh vremena (sedamdesetih i osamdesetih), bez kog nije moguće razumeti fenomenološku pojavu Fredija, Brajana Meja, Džona Dikona i Rodžera Tejlora, kao što nije moguće razumeti Kvin bez Fredija, i obratno. Svet pop-roka, opere, mode, scene i studija, legendarnih žurki i „aftera” je Fredijev svet, a autori su ga dočarali briljantno, pronikavši u svaku poru Fredijevog života i njegovih interesovanja. Koliko je Fredi Merkjuri bio inspirativna, energična i borbena osoba, prikazaće vam ova knjiga, a onda vam ostaje samo da uzviknete I want it all, and I want it now!

Kako autori, kritičari i Fredijevi prijatelji tumače tekst evergrina Bohemian Rhapsody, kako je Fredi komponovao Crazy Little Thing Called Love, kako je bend Kvin postao brend, kako su izgledale najpoznatije žurke rok sveta i saradnja sa Dejvidom Bouvijem, Majklom Džeksonom i Monserat Kabalje; koji su filmovi, muzičari i umetnici izvršili uticaj na Fredija, i na još mnogo drugih pitanja naći ćete odgovor u ovoj biografiji.

Knjiga Somebody to Love je proizvod temeljnog istraživačkog rada (autori su, pored korišćenja obimne literature, intervjuisali Fredijeve bliske prijatelje kako bi njegovu ličnost dočarali u potpunosti) i predočavanja mnogobrojnih činjenica istančanim stilom, shodno tome ova biografija predstavlja pravo uživanje za čitaoce, kako za one vatrene Kvinove fanove tako i za one koji će to postati!