Akcija!

Džon F. Kenedi “Uzori hrabrosti”

Cena: 1.430,00 RSD 1.030,00 RSD

U knjizi za koju je 1957. godine dobio Pulicerovu nagradu, Kenedi, kao mladi senator, predstavlja nizbiografija senatora, koji su u nekim teškim istorijskim trenucima iskazali političku hrabrost i integritet.

Kategorija:
Share Button

Opis Proizvoda

Džon F. Kenedi predstavlja jednu od najmarkantnijih i najintrigantnijih ličnosti političke sfere. Uzori hrabrosti su istorijske ličnosti koje su nadahnjivale Kenedija i koje su, zahvaljujući „najpopularnijem predsedniku SAD”, postale predstavnici idealnog političkog mišljenja i delanja. Knjiga ovenčana Pulicerovom nagradom 1957. i dan danas budi veliko interesovanje, što svedoči o njenoj vanvremenskoj vrednosti. Hrabrost je večiti izvor sa kog su se napajali oni koji su menjali svet, hrabrost je ono što podstiče čoveka da se bori, isključivo poštujući svoja načela, iako, uglavnom, zbog te hrabrosti dospeva u nevolju, ali i biva (uvek) upamćen u istoriji. O svemu tome svedoči knjiga „Uzori hrabrosti”, koja više od pola veka predstavlja pokretačku snagu (kako u politici tako i u životu) za sve one koji su je pročitali.

Sam autor kaže:

„Ovo je knjiga o najdivnijoj od svih čovekovih vrlina – o hrabrosti. Ernest Hemingvej ju je nazvao ’dostojanstvom u nevolji’. Ovo su pripovesti o nevoljama osmorice američkih saveznih senatora, o dostojanstvu sa kojim su ih podneli, njihovim nepopularnim postupcima i ugroženim karijerama, klevetanju njihovih ličnosti i katkad, nažalost, samo katkad, o rehabilitaciji njihovog ugleda i načela. Narod koji zaboravlja slavne primere hrabrosti u javnom životu, teško da će od svojih današnjih izabranih vođa tražiti tu vrlinu, ili je u njima ceniti.”