Akcija!

Ajn Rend „Veličanstveni izvor“

"The Fountainhead" by Ayn Rand

Cena: 2.990,00 RSD 2.490,00 RSD

“Veličanstveni izvor” je roman u kome Ajn Rend, kroz priču o mladom arhitekti Hauardu Rorku, predstavlja portret idealnog čoveka, onakvog “kakav bi mogao i morao biti”.

Kategorija:
Share Button

Opis Proizvoda

Veličanstveni izvor” je roman u kome Ajn Rend, kroz priču o mladom arhitekti Hauardu Rorku, predstavlja portret idealnog čoveka, onakvog “kakav bi mogao i morao biti”. Rork je junak, individualac, koji odbija kompromise, jer smatra da svaka zgrada, kao i svaki čovek, ima integritet, ili bi bar tako trebalo da bude.
Ovo delo su odbili brojni izdavači, da bi godinu dana nakon što je roman objavljen 1943, uprkos tome što u njegovu reklamu nije uložen ni cent, postao najprodavanija knjiga u Americi, i to zahvaljujući samo usmenom predanju. Do sada je, širom sveta, prodata u preko 40 miliona primeraka.
Veruje se da je ovo delo značajno uticalo na formiranje američkih društvenih i porodičnih vrednosti, posebno vere u individuu i njene sposobnosti. O uticaju i važnosti “Veličanstvenog izvora” govori i činjenica da se reference na roman nalaze u velikom broju dela popularne kulture, od “Simpsonovih” i “Frejzera” do filmova Vudija Alena i “Prljavog plesa”.
Književna kritika Njujork Tajmsa, Ajn Rend je nazvala piscem “velike snage, istančanog uma i sposobnosti da stvara briljantna, predivna i otrežnjujuća dela”.