Novo izdanje

 

Pri kraju godine u kojoj se obeležava 100 godina od rođenja jednog od najpoznatijih američkih predsednika koji je ostavio lični pečat na globalnom nivou, Džona F. Kenedija, donosimo vam njegovo inspirativno delo „Uzori hrabrosti“.

 

U knjizi za koju je 1957. godine dobio Pulicerovu nagradu, Kenedi, kao mladi senator, predstavlja niz biografija senatora, koji su u nekim teškim istorijskim trenucima iskazali političku hrabrost i integritet, iako im je to što su se držali svojih principa donelo samo kritike i pad popularnosti.

 

Sam autor kaže:

Ovo je knjiga o najdivnijoj od svih čovekovih vrlina – o hrabrosti. Ernest Hemingvej ju je nazvao ‘dostojanstvom u nevolji’. Ovo su pripovesti o nevoljama osmorice američkih saveznih senatora, o dostojanstvu sa kojim su ih podneli, njihovim nepopularnim postupcima i ugroženim karijerama, klevetanju njihovih ličnosti i katkad, na žalost, samo katkad, o rehabilitaciji njihovog ugleda i načela.
Narod koji zaboravlja slavne primere hrabrosti u javnom životu, teško da će od svojih današnjih izabra-nih vođa tražiti tu vrlinu ili je u njima ceniti.

 

Screenshot_20171124-101521_2                             Screenshot_20171124-101531_2