Akcija!

Aleks Ferguson „Moja autobiografija“

„My Autobiography“ by Alex Ferguson

Cena: 2.000,00 RSD 1.700,00 RSD

Navijači su ga obožavali jer im je doneo mnogo pobeda i svakoj se iskreno RADOVAO.

Igrači su ga voleli jer je bio ČVRSTE RUKE I MEKOG SRCA.

Tokom svoje karijere, kao fudbalski menadžer, ostvario je mnoge USPEHE i postao jedan od NAJUSPEŠNIJIH fudbalskih trenera svih vremena.

Ali i nakon svoje karijere, popularni ser Aleks, ostavlja nam nešto VREDNO, a to je njegova autobiografija.

U ovoj knjizi upoznaćete Aleksa Fergusona iz jednog drugog ugla, njegovo SHVATANJE fudbala, pogled na USPEH i neuspeh, doživećete svaku EMOCIJU zajedno s njim, i saznaćete: Koji je njegov najveći vrhunac u karijeri? Ko je njegov najteži protivnik? Šta misli o Vidiću, Ronaldu, Vengeru.. ? Kakav je bio njegov odnos sa igračima, sudijama, navijačima?

Sve ovo, i još mnogo drugih zanimljivih stvari, možete saznati u njegovoj knjizi koja je doživela očekivano ENORMAN USPEH.

Kategorija:
Share Button

Opis Proizvoda

Moja autobiografija“ ser Aleksa Fergusona je knjiga zbog koje su u Velikoj Britaniji ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu cele noći čekali u redovima, dok su na Tajlandu provalili zaštitnu ogradu, u Južnoj Africi demolirali radnju, a u Americi umalo da dođe do sukoba sa policijom. Popularni Škot je i na literarnom polju ostvario veliki uspeh, knjiga je u prvih nedelju dana od izlaska prodata u više od 115.000 primeraka, čime je postavio rekord za najprodavaniju knjigu publicistike, nadmašivši i memoare bivšeg premijera Tonija Blera, kao i jednog od svojih bivših igrača, Dejvida Bekama. Odnos sa Bekamom, kao i pojašnjenje incidenta iz svlačionice kada ga je Fergi gađao kopačkom, upravo predstavlja jednu od najintrigantnijih priča ove autobiografije.

Odlomak iz knjige

Kada sam prvi put osvojio prvenstvo 1993. godine, nisam želeo da se moj tim opusti. Ta pomisao me je užasavala. Bio sam odlučan u nameri da napredujem, da ojačam našu moć. Timu iz 1993. sam rekao: „Neki ljudi, kada odu na odmor, jednostavno žele da odu na Soltkoust, četrdeset kilometara od Glazgova. Neki ljudi ne žele čak ni to. Dovoljno im je da ostanu kod kuće ili da posmatraju ptice i patke kako plivaju u parku. A neki žele da odu na mesec. Sve zavisi od ambicija.“

Sam Ferguson je za knjigu, za koju su ostrvski mediji unapred najavili da će prodrmati fudbalski svet, rekao „Moja autobiografija je knjiga o fudbalu, a ne samo tornado vesti“. Ova fudbalska knjiga govori o tome kako je tokom svoje karijere u Mančester junajtedu, duge 26 godina tokom koje je osvojio 13 titula, dve Lige šampiona, Kup kupova, domaćih kupova, 10 Superkupova i 2 titule svetskog prvaka, jedan problematičan klub pretvorio u svetski poznat brend. Naravno, nezaobilazne su i priče o odnosu sa Roj Kinom, Rafom Benitezom, Arsenom Vengerom, sudijama, medijima. Takođe, nikako nije mogao izbeći Vejna Runija, Erika Kantonu, Rio Ferdinanda, Kristijana Ronalda, pa i, kako kaže, beskompromisnog Nemanju Vidića, kao i priču o tome kako je svoje igrače kritikovao i motivisao.