Džon F. Kenedi „Uzori hrabrosti“

Originalni naslov: "Profiles in Courage" by John F. Kennedy

Edicija:

JFK - sajt

Pri kraju godine u kojoj se obeležava 100 godina od rođenja jednog od najpoznatijih američkih predsednika, koji je ostavio lični pečat na globalnom nivou, Džona F. Kenedija, donosimo vam njegovo inspirativno delo „Uzori hrabrosti“.

U knjizi za koju je 1957. godine dobio Pulicerovu nagradu, Kenedi, kao mladi senator, predstavlja niz biografija senatora, koji su u nekim teškim istorijskim trenucima iskazali političku hrabrost i integritet, iako im je to što su se držali svojih principa donelo samo kritike i pad popularnosti.

Sam autor kaže:

„Ovo je knjiga o najdivnijoj od svih čovekovih vrlina – o hrabrosti. Ernest Hemingvej ju je nazvao ‘dostojanstvom u nevolji’. Ovo su pripovesti o nevoljama osmorice američkih saveznih senatora, o dostojanstvu sa kojim su ih podneli, njihovim nepopularnim postupcima i ugroženim karijerama, klevetanju njihovih ličnosti i katkad, na žalost, samo katkad, o rehabilitaciji njihovog ugleda i načela.
Narod koji zaboravlja slavne primere hrabrosti u javnom životu, teško da će od svojih današnjih izabra-nih vođa tražiti tu vrlinu ili je u njima ceniti.“

 

 

 

Najpovoljniji uslovi za kupovinu ove knjige su direktno putem naše online prodaje

Kupi ovu knjigu

 

 

Share Button